FIRINDA VİŞNE TARİFİ
FIRINDA VİŞNE TARİFİ
Malzemeler :
125 gram margarin
1 su bardağı un
2 su bardağı tozşeker
500 gram vişne
Üzerine:
Kaymaklı dondurma
Yapılışı :
Oda sıcaklığındaki margarini bir kaba aktarın. Üzerine un ve 1 su bardağı tozşekeri katıp iyice yoğurun. Hazırladığınız hamuru derin dondurucuya alın. Bu arada vişnelerin saplarını ayıklayıp, ısıya dayanıklı cam kaba sıralayın. Üzerine kalan 1 su bardağı tozşekeri serpin. Ardından üzerine donmuş hamuru rendeleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında vişneleri 20 dakika kadar pişirin. Fırından çıkarıp ılınmaya bırakın. Ilınan vişneli tatlının üzerine kaymaklı dondurma koyarak servis yapın.
Etiketler:
Meyveli Tatli Tarifleri
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder