BÜZME BÖREK TARİFİ


BÜZME BÖREK TARİFİ

Malzemeler :
3 adet yufka (istediğiniz miktar hazırlayabilirsiniz ) 
1 su bardağı su 
1 büyük çay bardağı(ajda bardağı) zeytinyağı 

Yapılışı :
Zeytinyağı ile sos hazırlanır yufka tezgaha serilir her yeri sos ile ıslatılır ve karşılıklı kenarlar büzüştürülerek ortada toplanır, bir önceki resimde yapım aşaması var. İstenilen iç kullanılabilir,özellikle kıymalı ve patatesli benim benim önerilerim arasındadır. İç konup tamamlanan börekler ters çevrilerek tepsiye alınır. 

ÜST HARÇ :
1 yumurta,2 kaşık yoğurt ve 2 kaşık kadar sıvıyağ karıştırılır böreklerin üzerine sürülerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir. İstenirse ikiye veya dörde dilimlenerek her bir böreğimizi servis yapıyoruz.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri