FISTIKLI İÇLİ ŞEKERPARE TARİFİ



FISTIKLI İÇLİ ŞEKERPARE TARİFİ

Malzemeler :
1 su bardağından bir parmak eksik pudra şekeri 
1 yumurta
100 gr tereyağı 
1 kabartma tozu 
2 su bardağı un(yinede un miktarını ayarlayın) 

Yapılışı :
Hamur için oda ısısındaki tereyağı,pudra şekeri ve yumurta karıştırılır.Elenmiş olan un ve kabartma tozu eklenerek hamur toparlanır (kurabiye hamuru kıvamı) fazla yoğurma işlemi yapılmaz.Hazırlanan hamur streçlenerek 30 dak oda ısısında dinlendirilir. 

İÇ HARCI: 
1 su bardağı Antep fıstığı (çekilmiş) 2 kaşık pudra şekeri 2 kaşık su Bu malzemeler iyice karıştırılır.Biraz dinlendirilir. 

ŞERBETİ: 
2 su bardağı şeker 2,5 su bardağı su 15 dak kadar kaynatılır.Bir kaç damla limon suyu ilave edilir bir iki dak daha kaynatılır ocaktan alınır.

Yapılışı :
Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz,ortasını biraz oyuyoruz hazırladığımız fıstık içinden birer fındık büyüklüğünde parça alıp oyuğa yerleştiriyoruz.ve toparlayıp yuvarlıyoruz.Bütün bezeleri bu şekilde hazırlayıp yağlanmış tepsiye yerleştiriyoruz.istenirse birer Antepfıstığı ortalarına yerleştiriyoruz.Önceden ısıtılmış 180 derecede pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.(fazla kızartmamaya dikkat edelim) Fırından çıkardığımız sıcak şekerparelere ılık şerbeti her tarafları ıslanacak vaziyette gezdiriyoruz.Tepsiye biriken şerbeti kaşık kaşık bir kaç sefer tatlılarımızın üzerlerine gezdirelim. İstenilen şekilde süslenip servis yapılabilir. 
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri