AVCI BÖREĞİ TARİFİ


AVCI BÖREĞİ TARİFİ


Malzemeler :
4 adet yufka
Yarım kilo kıyma
Bir su bardağı ince bulgur
İki adet soğan
Yarım demet maydonoz
Bir yemek kaşığı salça
Tuz
Pul biber
Karabiber
Bir çay bardağı ince çekilmiş ceviz içi

Yufkalara sürmek için;
bir çay bardağı yoğurt
bir çay bardağı sıvı ayğ
bir adet yumurta

Bulamak için;
bir adet yumurta
bir çay bardağı süt
galeta unu

Kızartmak için;
sıvı yağ

Yapılışı :
İlk olarak böreğin iç harcını hazırlıyoruz. Kıymayı bir tencereye koyup kavuruyoruz. Suyunu çekince yemeklik şekilde doğradığımız soğanları koyup kavurmaya devam ediyoruz. Sonra salçayı ve baharatları ekliyoruz. En son yumuşasın diye sıcak suya koyduğumuz bulguru, ince kıyılmış maydonozları ve cevizi de karışıma ekleyip iç harcımızı bitirmiş oluyoruz. Tezgaha bir yufkayı serip yumurta, yoğurt ve sütle hazırladığımız harçtan üzerine sürüyoruz. Diğer yufkayı da üzerine serip tekrar harçtan sürüyoruz ve sekiz eşit üçgene bölüyoruz. Hazırladığımız iç harcı koyup rulo şeklinde doluyoruz. Aynı işlemleri diğer yufkalar içinde yapıyoruz. Hepsi bittikten sonra önce sütlü karışıma bulayıp sonra galeta ununa bulayoruz. Bir tencerede yağı kızdırıp böreklerimizin her yönü kızaracak şekilde pişiriyoruz. Kağıt havlu serili tabağa çıkartıyoruz. Böreklerimiz hazırdır, afiyet olsun.

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri