LİMONLU PASTA KEK TARİFİ
LİMONLU PASTA KEK TARİFİ
Malzemeler :
3 adet oda ısısında yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı elenmiş un
1 limon kabuğu rendesi ve suyu
1 paket kabartma tozu
1 vanilya
Yapılışı :
Yumurta ve şeker iyice çırpılır.Kalan malzemeler sırayla ilave edilerek çırpılır.Fırın tepsisine kağıt yayılır,kek harcımızı tepsiye orantılı bir şekilde yayıp önceden ısıtılmış fırında 175 derecede üzeri hafif pembeleşip pişince çıkartılır. 1,5-2 bardak kadar kadar limonata ile ılınan kek ıslatılır. Evdeki mevcut bulunan veya hazır limonatada kullanabilirsiniz. Islatılan kekimiz aynı ölçülerde dilimlere bölünür. Şimdi kremamızı hazırlayalım.
KREMA:
1 litre süt 4 yemek kaşığı un 2 kaşık nişasta 6 kaşık toz şeker İle pütürsüz bir muhallebi hazırlıyoruz. Ilınmış olan muhallebimize 3 kaşık krema ve 200 gr labne ilave ederek çırpıyoruz. Kare borcamı alıyoruz.dilimlenen keklerden ilk sırayı diziyoruz ve hazırladığımız kremamızın yarısını yayıyoruz.Bunun üzerine ikinci kat keklerimizi diziyoruz ve kalan kremamızı güzelce yayıp dolapta dinlenmeye bırakıyoruz.
ÜST JÖLESİ :
2 adet limon suyu 1 limon kabuğu rendesi 8 kaşık şeker 2,5 bardak su 2,5 yemek kaşığı nişasta Bu malzemeyi karıştırıp pişiriyoruz.Ara ara karıştırarak hafif ılıtıyoruz ve hazırladığımız pastamızın üzerine yayıyoruz. Bir gece kadar dinlendirip dilimleyip istenildiği şekilde süslenip servise sunulur.
Etiketler:
Kek
,
Meyveli Tatli Tarifleri
,
Pastalar
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder