ÇİKOLATALI RULO PASTA TARİFİ


ÇİKOLATALI RULO PASTA TARİFİ


Pandispanyası için:
4 tane yumurta
1 çay fincanı şeker
1,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Kreması için
2.5 çay fincanı süt
3 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı un
Yarım çorba kaşığı nişasta (mısır veya buğday)
2 çorba kaşığı kakao ve yarım paket bitter çikolata rende yapılmış
1 limon kabuğu rendesi
1 yumurta
1 tatlı kaşığı dolusu tereyağı


Üzerine için:
Dövülmüş ceviz

Yapılışı :
Karıştırma kabına yumurtaları kıralım şekeri ilave edelim krema kıvamına gelene kadar çırpalım, sonra kalan malzemelerini ilave edelim iyice karıştıralım. Fırın tepsisine yağlı kağıt serelim, hazırladığımız harcı kağıdın üzerine dökelim kaşık yardımı ile harcı yayalım 190 derecelik ısıda pişirelim. Fazla tutmamaya özen gösterelim, on dakika yetiyor yoksa kırılmalar olabilir.
Pandisyamız pişerken bizde kremasını hazırlayalım, bunun için orta boy bir tencereye sütü alalım üzerine tereyağı ve çikolatanın dışında tüm malzemeyi ilave edelim karıştıralım kısık ateşte karıştırarak pişirelim. Kıvama gelince ocaktan alalım tereyağı ve çikolatayı ekleyelim güzelce çırpalım (1-2 dakika) bir kenara alalım ara sıra karıştıralım kaymak tutmaması için.
Pandisyanya pişince (ılık olacak) mutfak peçetesinin (pamuklu ) ıslatalım iyice sıkalım, pandispanyayı kağıdı ile birlikte bu örtünün üzerine alalım kağıtlı taraf üste gelecek. Kağıdı çekip çıkarın, pandispanyayı rulo şeklinde beze saralım yaklaşık 4-5 dakika bekletelim. Süre sonunda soğuttuğunuz kremanın yarısını kekin üzerine dökelim spatula ile yayalım ve rulo şeklinde saralım kremanın kalan kısmını üzerine her yerine gelecek şekilde sürelim cevizle süsleyelim. Buzdolabında birkaç saat dinlendirip servise sunalım.
Afiyet olsun…

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri