BEYAZ GELİN PASTASI TARİFİ
Malzemeler :
8 adet yumurta akı
8 çay bardağı toz şeker
2 paket krem şanti
2 su bardağı süt
20-25 adet çilek
Tuz
8 adet yumurta akı
8 çay bardağı toz şeker
2 paket krem şanti
2 su bardağı süt
20-25 adet çilek
Tuz
Yapılışı :
Yumurta akı, toz şeker ve bir tutam tuzu kar haline gelene kadar çırpın. 4 adet büyükçe beze yapıp, yuvarlak şekil verin. Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın. Bezeleri fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 100 derece fırında 1 saat pişirin. Krem şanti ve sütü iyice çırpın. Pasta tabağına ilk bezeyi yerleştirin. Krem şantili karışımı üzerine sürün. Çileklerin bir kısmını dizin. İkinci bezeyi üzerine yerleştirin. Bezeler bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. En üste çilekleri dizip servis yapın.
Yumurta akı, toz şeker ve bir tutam tuzu kar haline gelene kadar çırpın. 4 adet büyükçe beze yapıp, yuvarlak şekil verin. Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın. Bezeleri fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 100 derece fırında 1 saat pişirin. Krem şanti ve sütü iyice çırpın. Pasta tabağına ilk bezeyi yerleştirin. Krem şantili karışımı üzerine sürün. Çileklerin bir kısmını dizin. İkinci bezeyi üzerine yerleştirin. Bezeler bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. En üste çilekleri dizip servis yapın.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder