PANNA COTTA TARİFİ
Malzemeler :
250 ml süt
600 gram krema
1 çorba kaşığı toz jelatin
2 çorba kaşığı su
250 gram yoğurt
6 çorba kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
250 ml süt
600 gram krema
1 çorba kaşığı toz jelatin
2 çorba kaşığı su
250 gram yoğurt
6 çorba kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
Üzerine:
Çikolata sos
Çikolata sos
Yapılışı :
Süt ve kremayı bir tencereye alıp, kaynatın. Toz jelatini su ile açın ve kaynayan kremaya ekleyip, tencereyi ocaktan alın. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar iyice karıştırın. Üzerine yoğurt, tozşeker ve vanilya ekleyip, çırpın. Silikon kalıplara paylaştırıp, buzdolabında en az 2-3 saat donması için bekletin. Daha sonra kalıplardan servis tabağına çıkarıp, üzerine çikolata sos gezdirin.
Süt ve kremayı bir tencereye alıp, kaynatın. Toz jelatini su ile açın ve kaynayan kremaya ekleyip, tencereyi ocaktan alın. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar iyice karıştırın. Üzerine yoğurt, tozşeker ve vanilya ekleyip, çırpın. Silikon kalıplara paylaştırıp, buzdolabında en az 2-3 saat donması için bekletin. Daha sonra kalıplardan servis tabağına çıkarıp, üzerine çikolata sos gezdirin.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder