ÇİLEK SOSLU İRMİK TATLISI TARİFİ
Malzemeler :
10 çorba kaşığı irmik
10 çorba kaşığı toz şeker
1 kg süt
10 çorba kaşığı irmik
10 çorba kaşığı toz şeker
1 kg süt
Çilekli sos için:
Yarım kg çilek
1 çay bardağı pudra şekeri
Yarım kg çilek
1 çay bardağı pudra şekeri
Süslemek için:
Dilimlenmiş çilek
Dilimlenmiş çilek
Yapılışı :
Bir tencerede irmik, toz şeker ve sütü 10 dakika kaynatın. İçi su ile ıslatılmış derin bir kabın içine, irmikli malzemeyi sıcakken dökün. Oda ısısına gelinceye dek soğumaya bırakın. Daha sonra buzdolabına koyup, 1 saat bekletin. Bu arada sos için, yarım kg ayıklanmış çilek ve pudra şekerini önce blenderden, ardından süzgeçten geçirin. İrmik tatlısını buzdolabından çıkarıp servis yapacağınız kaba ters çevirip, çıkarın. Üzerine hazırladığınız çilekli sosu gezdirin. Dilimlenmiş çileklerle süsleyip servis yapın.
Bir tencerede irmik, toz şeker ve sütü 10 dakika kaynatın. İçi su ile ıslatılmış derin bir kabın içine, irmikli malzemeyi sıcakken dökün. Oda ısısına gelinceye dek soğumaya bırakın. Daha sonra buzdolabına koyup, 1 saat bekletin. Bu arada sos için, yarım kg ayıklanmış çilek ve pudra şekerini önce blenderden, ardından süzgeçten geçirin. İrmik tatlısını buzdolabından çıkarıp servis yapacağınız kaba ters çevirip, çıkarın. Üzerine hazırladığınız çilekli sosu gezdirin. Dilimlenmiş çileklerle süsleyip servis yapın.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder