KREM KATALAN (CREM CATALAN) TARİFİ
Malzemeler :
İki buçuk su bardağı süt
Çubuk tarçın (bezelye tanesi kadar)
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
4 çorba kaşığı toz şeker
Yarım çorba kaşığı mısır nişastası
6 adet yumurta
İki buçuk su bardağı süt
Çubuk tarçın (bezelye tanesi kadar)
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
4 çorba kaşığı toz şeker
Yarım çorba kaşığı mısır nişastası
6 adet yumurta
Yapılışı :
Süt, tarçın, limon kabuğu ve toz şekeri karıştırarak ocağa alın. Hafif ateşte, kaynatmadan pişmeye bırakın. Ayrı bir kaba yumurta sarıları ile 2 çorba kaşığı toz şeker ve mısır nişastasını alarak karıştırın. Ocaktaki sütten 1 çorba kaşığı alarak yumurtaların bulunduğu kaba aktarın. Kaynama öncesi süte, bu karışımı azar azar ekleyin. Katılaşmadan ocaktan alarak güveç kaplarına aktarın. Soğuması için buzdolabına yerleştirin. Servis öncesi üzerine toz şeker serpin. Kızdırılmış bir metal yardımıyla ya da fırının ızgarasında toz şekeri yakın ve servis yapın.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder