Malzemeler:
125 gr margarin
1 su bardağı süt
3,5-4 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
1 yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
4 su bardağı şeker
5 su bardağı su
Çeyrek limon suyu
Yapılışı:
Kakao hariç tüm malzemeler karıştırılıp hamur yoğurulur. İki bezeye ayrılır. Bezlerden birine kakao eklenerek tekrar yoğurulur. Ayrı ayrı tabak büyüklüğünde açıp arasına çekilmiş ceviziçi yada fındık serptikten sonra üst üste koyup tekrar açılır. 20 dk buzdolabında bekletip 0,5 cm enliliğinde dilimlenir. Yağlanmış tepsiye dizilerek 175 derece fırında hafif kızarana kadar pişirilir. Şerbeti kaynatılarak soğuk olan tatlıya sıcak şerbet gezdirilir. Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder