Malzemeler:
14 Dilim Tost Ekmeği
1 Litre Süt
1 Su Bardağı Toz Şeker
7 Çorba Kaşığı İrmik
2 Parça Damla Sakızı
Şerbeti için:
2 Su Bardağı Su
2 Su Bardağı Toz Şeker
1 Dilim Limon
Üzeri İçin:
Yeşil Fıstık
Yapılışı:
Tencereye sütü, irmiği, damla sakızını ve şekeri koyun. Topaklanmaması için karıştırarak pişirin. Ekmeklerin kabuklarını kesip içini iyice ufalayın. Yağlanmış kelepçeli fırın kabına koyup elinizle bastırın.İrmikli krema karışımını ekmeklerin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Tatlı pişince soğumaya bırakın.Suyu, şekeri ve limon dilimini tencerede kaynatın. Soğuyan tatlıya şerbeti sıcakken dökün. Üzerini süslemek için pirinç fıstık serpin.
AFİYET OLSUN..
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder