2 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı haşhaş ezmesi
1/2 çay bardağı yoğurt
1/2 çay bardağı sirke
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 paket kabartma tozu
2 çay kaşığı tuz
~ 2,5 su bardağı un
Haşhaş Ezmeli Kurabiye Üzeri için : Haşhaş tohumu
Haşhaş Ezmeli Kurabiye Yapılışı:
Bir kapa sıvıyağ ve haşhaş ezmesini koyup haşhaş pütürlü kalmayacak şekilde elinizle iyice karıştırın. 1 yumurtanın beyazını ayırın. Sarısını ve diğer yumurtayı karışıma ekleyin. Yoğurt, sirke ve tuzu da ekleyip karıştırın. 2 bardak unu ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Hamurun kıvamı ele yapışmayacak ama biraz yumuşak oluyor. Kalan yarım bardak undan da kıvamı elde edecek kadar azar azar hamura ilave edip yoğurun.( ben hepsini eklemedim). Cevizi ilave edip hamuru tekrar yoğurun. Tezgah üzerinde hamuru 0,5 cm. kalınlığında açıp yuvarlak kalıpla kurabiyelere şekil verin ( ben aida çay bardağı ile şekil verdim) Kurabiyelerin üzerine fırça ile yumurta beyazı sürün. Bir kaba koyduğunuz haşhaş tohumuna batırın yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 25 dk pişirin.
Afiyet olsun…
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder