Malzemeler:
1 yumurta sarısı (akı üstüne sürülecek)
200 gr margarin/tereyağ (Oda ısısında)
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı sirke
200 gr rendelenmiş taze kaşar peyniri
Alabildiği kadar un
Dereotu, tuz, çörekotu/susam/haşhaş
İsteğe bağlı olarak pulbiber, salça, çeşitli baharatlar da eklenerek farklı çeşitler yapılabilir.
Yapılışı:
Margarin, sıvıyağ, yoğurt, sirke ve yumurta iyice birbirine karıştırılır. Rende kaşar ve dereotuda eklenerek kulak memesi yumuşaklığını elde edene kadar un eklenir. Kalıpla yada elle şekil verilerek üzerine çırpılmış yumurta akı sürülür. Çörekotu serpilerek önceden ısıtılmış 180 C'lik fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirilir. Ilık Ilık servis edilir. Afiyet Olsun
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder