BALLI MUZ TATLISI TARİFİ

Malzemeler:
200 gr bal
6 adet muz
Yarım su bardağı sıvıyag
2,5 su bardağından 1 parmak eksik un
3 çay bardağı nisasta
5 adet yumurta
1 paket kabrtma tozu
1 paket vanilya

Kzartmak icin:
Sıvıyağ

Yapılısı:
Yumurtalari cukur bir kapta mikserle bir fiske tuz koyup köpurene kadar çırpalım. Unu, sıviyagı, nisastayı, kabartama tozu ve vanilyayi ilave edip karıstıralım. Hamur ozlesene kadar yoguralım.
Hamuru 3 esit parcaya bolup ilk parca hamuru oval sekilde 1 milimetre kalinliginda merdane yardimi ile acalim. İki muzu boylamasina koyup hamuru rulo sekilde saralım. Diger kalan 2 parca hamuru ayni islemden gecirelim. Verev sekilerde esit parcalara ayıralım. Yarım litre mısır ozu yagi cukur bir tavada kızdıralım Parcalara ayırdıgımız muzlu rulolari tavaya koyup, pembelesinceye kadar kizartalim.
Kızaran ruloları servis tabagina alip uzerlerine bal dökelim. Antep fistigi veya Hindistan cevizi serpistirip servise sunalim. AFİYET OLSUN
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri