MALZEMELER
1 kg. süt
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı mısır nişastası
1 yumurta
1 paket vanilya
Ayrıca karamel için: 1 çay bardağı şeker
YAPILIŞI:
1 yumurta
1 paket vanilya
Ayrıca karamel için: 1 çay bardağı şeker
YAPILIŞI:
Önce 1 çay bardağı şekeri teflon bir tavada ve ağır ateşte karamelize edin. Kaplarınıza birer yemek kaşığı kadar paylaştırın.Sonra süt,şeker,nişasta,vanilya ve yumurtayı iyice çırpıp karıştıra karıştıra pişirin.Ocaktan alıp karamel döktüğünüz kaplarınıza kreminizi paylaştırın.Oda sıcaklığına gelen krem karamelinizi buzdolabında iyice soğutun.Bir tabağa krem karamelinizi ters çevirerek servis yapın...
Pişman olmayacaksınız
Pişman olmayacaksınız
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder