TRABZON HAMSİKÖY SÜTLACI TARİFİ


MALZEMELER
2,5 kg Süt
1 Kase Pirinç

2 Su Bardağı Şeker
1 Su Bardağı Fındık Kırığı
1 Yumurta
1 Fiske Tuz

Yapılışı:


Geniş bir tencerenin dibine biraz su koyup içine 1 kase pirinci ekleyip ocakta haşlamaya bırakıyoruz. Kaynadıktan sonra 2,5 kg sütü yavaş yavaş pirinçlere ekliyoruz. Koyulaşmaya başladıktan sonra bir fiske tuz ve şekerini ilave ediyoruz.İyice kıvama geldikten sonra toprak kaplara eşit miktarda koyuyoruz.

1 yumurtanın sarını biraz sütlaçlardan ekleyerek inceltiyoruz ve toprak kaplardaki sütlaçların üzerine eşit miktarda dağıtıyoruz. Sütlaçları fırın tepsisine diziyoruz, tepsiye bir bardak su koyuyoruz ve fırına veriyoruz, üzeri kızarıncaya kadar bekliyoruz.Kızardıktan sonra fırından çıkartıp soğumaya bırakıyoruz. Üzerini fındıkla süsleyip servise hazır hale getiriyoruz

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri