Malzemeler:
1 Paket tuzsuz etimek
Şerbeti İçin:
2 Su bardağı şeker
2 Su bardağı kaynar su
Muhallebisi için:
5 Su bardağı süt
1 Çay bardağı şeker
1 Tutam tuz
1 Kahve fincanı su
3 Çorba kaşığı buğday nişastası
Krem Şanti İçin:
1 Paket krem şanti
1 Buçuk su bardağı süt
Hazırlanışı: Öncelikle şerbeti hazırlamak için şekeri bir yanmaz yüzeyli bir tencere alın ve kavurmaya başlayın.
Şekerler topaklanacaktır, endişelenmenize gerek yok, iyice esmerleşinceye kadar kavurun, sonra üzerine kaynar suyu ekleyin ve topaklanan şekerler çözününceye kadar kaynatın.
Etimekleri kare bir borcama dizin, hazırladığınız şerbeti etimeklerin üzerine gezdirin.
Muhallebisini hazırlamak için bütün malzemeleri bir tencerede karıştırın ve kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
Muhallebi pişince caktan alın ve mikserden geçirin.
Muhallebiyi şerbetlenmiş etimeklerin üzerine dökün ve bir spatula yardımıyla üzerini düzleştirin.
Hemen servis yapacaksanız muhallebi soğuduktan sonra kremşantiyi hazırlayıp, üzerine dökebilirsiniz yada vaktiniz varsa buzdolabında 1 gece bekletin ve servis yapacağınız zaman krem şantiyi, üzerine ilave edin.
Hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
2 Su bardağı şeker
2 Su bardağı kaynar su
Muhallebisi için:
5 Su bardağı süt
1 Çay bardağı şeker
1 Tutam tuz
1 Kahve fincanı su
3 Çorba kaşığı buğday nişastası
Krem Şanti İçin:
1 Paket krem şanti
1 Buçuk su bardağı süt
Hazırlanışı: Öncelikle şerbeti hazırlamak için şekeri bir yanmaz yüzeyli bir tencere alın ve kavurmaya başlayın.
Şekerler topaklanacaktır, endişelenmenize gerek yok, iyice esmerleşinceye kadar kavurun, sonra üzerine kaynar suyu ekleyin ve topaklanan şekerler çözününceye kadar kaynatın.
Etimekleri kare bir borcama dizin, hazırladığınız şerbeti etimeklerin üzerine gezdirin.
Muhallebisini hazırlamak için bütün malzemeleri bir tencerede karıştırın ve kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
Muhallebi pişince caktan alın ve mikserden geçirin.
Muhallebiyi şerbetlenmiş etimeklerin üzerine dökün ve bir spatula yardımıyla üzerini düzleştirin.
Hemen servis yapacaksanız muhallebi soğuduktan sonra kremşantiyi hazırlayıp, üzerine dökebilirsiniz yada vaktiniz varsa buzdolabında 1 gece bekletin ve servis yapacağınız zaman krem şantiyi, üzerine ilave edin.
Hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder