MALZEMELER
1 paket etimek
Etimekleri ıslatmak için:
1 su bardağı şeker
2 su bardağı su
İrmikli muhallebi için:
2 su bardağı süt
5 yemek kaşığı irmik
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı margarin
1 paket vanilya
Krem şanti için:
1 paket krem şanti (2 poşet)
1 su bardağı soğuk süt
Muhallebinin üzerine:
Birkaç adet çilek (şart değil)
YAPILIŞI:
Şeker ve su bir tavada kaynatılır kaynayınca altı kısık bir şekilde 5dk daha bekletip ocağın altı kapatılır.Etimekler borcama dizilir.Şerbet ile ıslatılır.Süt,irmik,şeker, margarin ve vanilyadan karıştıra karıştıra muhallebi yapılır.Etimeklerin üzerine dökülür.Soğuduktan sonra soğuk süt ile kremşanti çırpılır etimeklerin üzerine sürülür.Üzerine isteğe bağlı antepfıstığı,ceviz,fındık vs. ile süslenip çikolata sosuylada servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun
1 su bardağı şeker
2 su bardağı su
İrmikli muhallebi için:
2 su bardağı süt
5 yemek kaşığı irmik
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı margarin
1 paket vanilya
Krem şanti için:
1 paket krem şanti (2 poşet)
1 su bardağı soğuk süt
Muhallebinin üzerine:
Birkaç adet çilek (şart değil)
YAPILIŞI:
Şeker ve su bir tavada kaynatılır kaynayınca altı kısık bir şekilde 5dk daha bekletip ocağın altı kapatılır.Etimekler borcama dizilir.Şerbet ile ıslatılır.Süt,irmik,şeker,
Afiyet olsun
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder