Malzemeler
yarım kilo nohut
2 orta boy patates
350 gr. tahin
1,5 kilo kuru soğan
yeteri kadar fıstık üzüm
tarçın
tuz
karabiber
1,5 kilo kuru soğan
yeteri kadar fıstık üzüm
tarçın
tuz
karabiber
Tarif
nohutu geceden ıslat. ertesi gun suyunu değiştirip haşla ve kabuklarını pıtlat.
patatesleri haşlayıp, nohutlarla rondodan geçir. 50 gr tahinle yoğur.
soğanları halka doğra ve iyice pişir. içine kalan tahini karabiber tarçın ıslatılmış üzümü ve fıstığı ekle karıştır.
yoğurduğun nohut hamurundan cevız buyuklugundetoplar ayır ve elınle avucunun ıcı kadar ac içine soğanlı tahinli, içten koyup boğça biçiminde kapa. daha sonra hepsini tek tek streç filme sarıp buzdolabında beklet. mezenizi soğuk olarak üzerine hafif tarçın da ekleyerek servis edebilirsiniz.
afiyet olsun....
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder