TAVUKLU MANTARLI BÖREK TARİFİ


MALZEMELER
4 adet yufka
3 tavuk göğsü (küp küp doğranmış)
Yarım kilo mantar (doğranmış)
1,5 kırmızı biber (doğranmış)
2 yeşil biber (doğranmış)
1 büyük soğan (doğranmış)
1 çorba kaşığı biber salçası
Sıvıyağ
Yumurta (üzerine sürmek için)
Tuz, kekik, pul biber, kimyon

YAPILIŞI:


Tencereye sıvıyağını koyup kızdırdıktan sonra küp küp doğradığınız tavukları atın.Tavuklar pişerken, soğanları mantarları ve biberleri doğrayın.Tavuklar pişmeye yakın içine soğanları ekleyip, salçayı da koyup kendi suyunda pişmeye bırakın. Bıraktıkları suyu çekerken biberleri ve mantarları da ekleyin. Ocağın altını kapatmaya yaklaşık 5 dakika kala baharatları ekleyin. Piştikten sonra soğumaya bırakın.

Tezgaha yufkanın birini serin üzerine sıvıyağ-su karışımdan fırça yardımıyla sürüp bir kat daha serin. Hazır hale gelen yufkanın üzerine yemek tabağınızı koyup etrafından kesin.Yuvarlak kesilen yufkaların üzerine harçtan koyup yukarı doğru büzüp oradan aluminyum folyodan yapılan şeritlerle tutturun.Tutturduğunuz böreklere yumurta sarısı sürün.Önceden ısıtılmış 180′Clik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun 
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri