MALZEMELER
•2 bayat ekmek
•3 yumurta
•2 su bardağı süt
•Yarım çay bardağı sıvıyağ
•1 paket kabartma tozu
•1 yemek kaşığı biber salçası
•Tuz
ÜZERİ İÇİN:
•İstediğiniz kadar sucuk veya sosis
•Siyah yada yeşil zeytin
•2 orta boy domates
•3-4 sivribiber
•Kaşar rendesi
•Kekik
YAPILIŞI:
•Yarım çay bardağı sıvıyağ
•1 paket kabartma tozu
•1 yemek kaşığı biber salçası
•Tuz
ÜZERİ İÇİN:
•İstediğiniz kadar sucuk veya sosis
•Siyah yada yeşil zeytin
•2 orta boy domates
•3-4 sivribiber
•Kaşar rendesi
•Kekik
YAPILIŞI:
Bayat ekmekleri önce küp küp keselim.Bir kapta yumurtaları,sütü,sıvıyağı, salçayı,kabartma tozunu çırpma teli ile veya mikserle karıştıralım.İçine ekmek parçalarını ekleyip tekrar karıştıralım. Borcamı yağlayıp tabanına un serpelim.Ekmekli harcı içine boşaltarak düzgünce yayalım,üzerine kekik serpelim.
Domatesleri, sucuğu,sivri biberleri ve zeytinleri küçük küpler halinde doğrayarak harcın üzerine yayalım,önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında ekmekler kızarana kadar pişirelim ve fırından almadan önce kaşar rendesini serpip peynirler eriyip üzeri hafif pembeleşene kadar bekletin ve daha sonra dilimleyerek sıcak servis edin..
Domatesleri, sucuğu,sivri biberleri ve zeytinleri küçük küpler halinde doğrayarak harcın üzerine yayalım,önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında ekmekler kızarana kadar pişirelim ve fırından almadan önce kaşar rendesini serpip peynirler eriyip üzeri hafif pembeleşene kadar bekletin ve daha sonra dilimleyerek sıcak servis edin..
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder