Malzemeler
500 gr tatlı lor
4 yumurta
1 su bardağı şeker ( ben yarım bardak kullandım)
1 su bardağı pirinç unu
1 su bardağı un
1 pk kabartma tozu
Şerberti için
4 su bardağı su
4 su abrdağı şeker
Yarım limonun suyu
Hazırlanışı
Öncelikle şerbetimizi kaynatıyoruz ve soğuması için bekliyoruz.
Lorumuzu süzgeçten geçirip yumurta ve yarım su bardağı şekerle birlikte iyice karıştırıyoruz.
Kalan tüm malzemeyide ekleyip yoğurduktan sonra sıkma torbasına doldurup yıldız ucuyla şekil verip önceden ısınmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Fırından çıkan tatlılarımız ilk sıcaklığı çıktıkdan sonra yani 5 dakika sonra soğuk şerbetini üzerine döküyoruz.
Afiyet olsun.
1 su bardağı pirinç unu
1 su bardağı un
1 pk kabartma tozu
Şerberti için
4 su bardağı su
4 su abrdağı şeker
Yarım limonun suyu
Hazırlanışı
Öncelikle şerbetimizi kaynatıyoruz ve soğuması için bekliyoruz.
Lorumuzu süzgeçten geçirip yumurta ve yarım su bardağı şekerle birlikte iyice karıştırıyoruz.
Kalan tüm malzemeyide ekleyip yoğurduktan sonra sıkma torbasına doldurup yıldız ucuyla şekil verip önceden ısınmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Fırından çıkan tatlılarımız ilk sıcaklığı çıktıkdan sonra yani 5 dakika sonra soğuk şerbetini üzerine döküyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder