LOKUMLU UN KURABİYESİ TARİFİ


Malzemeler:
Yarım paket margarin yada tuzsuz tereyağı
2 yemek kaşığı pudra şekeri ( tepeleme değil silme olacak)
2 yemek kaşığı sıvıyağ
3- 4 su bardağı un
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
Lokum ( güllü lokum kullandım)

Yapılışı: 

Tüm malzemeleri ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Hamurdan lokumlarını saracak büyüklükte parçalar alın ve elinizin ayasında açın. Ben bildiğiniz standart boydaki lokumlar ortadan ikiye böldüm ve elimle yuvarladım, hamurlarıda cevizden biraz büyükce hazırlayabilirsiniz.Lokumu açtığınız hamurun içine koyun ve poğaça kapatır gibi kapatarak yüzeyini pürüzsüzleştirmek için yuvarlayın ve tepsiye aralıklı olarak dizin.Önceden180 derecede ısıtılmış fırında 15 dk kadar pişirin.Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.Afiyet olsun..
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri