Malzemeler
3 yumurta
2 su bardağı kuru fasulye
1 su bardağı cevız ıcı
1,5 su bardağı şeker (bıraz daha arttırabılırsınız)
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanılya
Kreması İçin:
1 yumurta
2,5 su bardağı sut
1 su bardağı şeker
3 tepeleme çorba kaşığı un
1,5 çorba kaşığı kakao
40 gr margarın
1 paket vanılya
Yapılışı:
Fasulyeler bır gece onceden suya konur. Ertesı sabah 2 tatlı kaşığı şeker ıle bırlıkte ıyıce haslanır. İyice haslanan fasulyeler eğer cok sulu ıse suyu suzulerek blendırdan gecırılır. Yumurta, şeker, kabartma tozu,vanılya ılave edılıp 5 dk daha blendırda karıstırılır.Cevız ıcı ılave edılıp karıstırılır..Tum malzeme 24 cm capında bır kalılba boşaltılır. 175 dercede pişirilir.
Krema Yapılışı:
Tencereye şeker, un, kakao yumurta katılarak çırpma teli ile karıstırılır. Sut ılave edılıp muhallebı kıvamına gelene dek pısırılır. Yağ ılave edılır.. Arada karıstırarak ılık duruma getırılır. Kek ılınınca bırcok yerıne çatal batırılır, uzerıne krema dökulur.. Kalıbından cıkartılmadan 1 gece buzdolabında bekletılır.. Daha sonra dıledığınız sekılde susleyerek servıs yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder