Malzemeler:
pandispanyası için
4Yumurta
1 Su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 su bardağı nişasta
1 paket kabartma tozu,1 paket vanilya limon kabuğu rendesi
1 su bardağı un
1 su bardağı nişasta
1 paket kabartma tozu,1 paket vanilya limon kabuğu rendesi
Kreması için:
4 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
4 kaşık un
vanilya
1 yumurta
1 paket kremşanti
Karıştırarak muhallebi gibi pişirin daha sonra mikserle 5 dk çırpın içine kremşantiyi de ilave edip tekrar çırpın dolapta sertleşmesi için 15 dakika kadar bekletin. Üzeri için de 1 paket kremşanti, frambuaz, çok az pembe gıda boyası
Hazırlanışı: Önce yumurtalar ve seker mikserle 5 dk kadar çırpılır. Toz olan malzemeler ayrı bir kapta karıştırılır ve bu yumurtalı harca eklenip çırpılır. Önceden yağlanmış, unlanmış kelepçeli kalıba boşaltılır.175 derecede 35 dakika kadar pişirilir. Kekimiz soğuyunca ortadan ikiye veya 3 e veya kesebildiğimiz kadar 4 e keselim (hazır pasta tabanı da kullanabilirisiniz).. Daha sonra arasına kremamızı sürüp meyvelerimizi dizelim. Diğer yarısını da kapatıp çok az gıda boyası koyduğumuz kremşantiyle her yerini kaplayalım. Bir gün dinlendirip servis ederseniz çok daha güzel ve yumuşak olur.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder