MALZEMELER:
3 yumurta
yarım su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı şeker
vanilya
yarım paket kabartma tozu
2 paket kremşanti
2 su bardağı böğürtlen
ÜZERİ İÇİN
ıslatmak için 1 çay bardağı süt
pudra şekeri
parça çikolata
böğürtlen
HAZIRLANIŞI:
yumurat ve şekeri 5-6 dk çırpalım içine un kakao kabartma tozu ve vanilyayı ekleyıp orta boy kare veya dikdötgen tepsiye yğlı kağıt serip hamuru dökeim.. 160 derce de kapağını açmadan pişirelim.. piştikten sonra tepsiden çıkaralım.. soğutalm..diğer yandan üzerindekı tarife göre hazırladığımız krem şantiyi soğuyan keimizin içine yayalım..(eğer kekımız kalın olduysa ikiye kesebiliriz ) böğürtlenleri dizelim ve rulo şeklınde saralım.. üzerini süt ile ıslatıp streç filmle kapatarak 2-3 saat buzdolabında dınlendırelım..daha sonra pudra şekeri ve çikolata parçacıklarıyla süsleyip servis yayplım ;))
1 su bardağı şeker
vanilya
yarım paket kabartma tozu
2 paket kremşanti
2 su bardağı böğürtlen
ÜZERİ İÇİN
ıslatmak için 1 çay bardağı süt
pudra şekeri
parça çikolata
böğürtlen
HAZIRLANIŞI:
yumurat ve şekeri 5-6 dk çırpalım içine un kakao kabartma tozu ve vanilyayı ekleyıp orta boy kare veya dikdötgen tepsiye yğlı kağıt serip hamuru dökeim.. 160 derce de kapağını açmadan pişirelim.. piştikten sonra tepsiden çıkaralım.. soğutalm..diğer yandan üzerindekı tarife göre hazırladığımız krem şantiyi soğuyan keimizin içine yayalım..(eğer kekımız kalın olduysa ikiye kesebiliriz ) böğürtlenleri dizelim ve rulo şeklınde saralım.. üzerini süt ile ıslatıp streç filmle kapatarak 2-3 saat buzdolabında dınlendırelım..daha sonra pudra şekeri ve çikolata parçacıklarıyla süsleyip servis yayplım ;))
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder