MALZEMELER
• 250gr tel kadayıf
• Çekilmiş ceviz
SOSU İÇİN:
• 4 adet yumurta
• 1 çay bardağı su yada süt
ŞERBETİ İÇİN:
• 2,5 su bardağı şeker
• 2 su bardağı su
• Yarım limonun suyu
YAPILIŞI:
Öncelikle şurubu yapmakta fayda var.Şeker ve suyu kaynatıyoruz,kıvamı gelince içine limonumuzu sıkıp 5 ila 10 dakika daha kaynattıktan sonra ateşten alıyoruz ve soğuması için bir kenarda bekletiyoruz.
Daha sonra yaş kadayıftan avuç içi büyüklüğünde parçalar koparıp içine yeteri kadar ceviz koyduktan sonra kadayıfımızı dolma sarar gibi sıkıca sararak kapatın. Malzeme bitinceye kadar işleme devam edin.
Bir taraftan derin bir kapta yumurtaları su yada sütle iyice çırpın.Hazırladığınız kadayıf dolmalarını bu karışıma batırıp kızgın yağda nar gibi oluncaya kadar kızartın.
Sıcak kadayıf dolmalarını soğuk şerbete atın.Şerbeti çekince servis tabağına alın,üzerine fıstık serperek kaymak yada dondurma eşliğinde servis yapın
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder