DİLBER DUDAĞI TARİFİ



MALZEMELER
2 adet yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt

1 paket margarin
1 su bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı karbonat veya kabartma tozu
1 kg. un
250 gr. ceviz

ŞERBET İÇİN:
2,5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
Yarım limon

YAPILIŞI: 


İlk olarak bir paket margarini tavada eritelim. Unu havuz gibi açalım ve ortasına zeytinyağı, margarin, yumurta, yoğurt ve karbonatı koyalım. Yoğurmaya başlayalım. Kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurma işlemine devam edelim.

Daha sonra hamuru üç parçaya bölelim ve merdane ile açalım. Dövmüş olduğumuz cevizleri hamurun üzerine yayıp rulo yaparak yuvarlayalım. Bardakla daire şeklinde keselim. Kesmiş olduğumuz parçaların iki ucunu düzgün bir şekilde birleştirelim.

Yağlı olmayan tepsiye dizelim ve fırına sürelim. Bütün hamurlar bitinceye kadar bu işleme devam edelim. Piştikten sonra önceden hazırlayıp soğutmuş olduğumuz şerbeti üzerine dökelim ve şerbeti çekince servise sunalım. Afiyet olsun.

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri