İrmikli Pasta Tarifi
İRMİKLİ PASTA
Malzemeler ;
1 litre süt
1 paket ETİ KAKAOLU PİKNİK BİSKÜVİ
1 paket sade ETİ BİSKÜVİ
7 yemek kaşığı irmik
14 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı fındık içi
Yapılışı ;
soğuk sütün içine irmik,şeker karıştırılarak kaynayıncaya kadar pişirilir(15-20 dk)... kare veya dikdörtgen bir kaba muhallebinin yarısı dökülür üzerine kakaolu bisküviden 1 kat ve sade bisküviden bir kat üst üstte dizilir...üzerine kalan muhallebinin tamamı ile kaplanır...dolapta 2-3 satt beklettikten sonra üstüne tarçın ve fındık serpilerek servis yapılır...afiyet olsun..
Etiketler:
Sütlü Tatlılar
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder