Çikolatalı Bonbon Tarifi


ÇİKOLATALI BONBON

MALZEMELER ;

3 su bardağı kadar kek (rondodan geçirilmiş)
2 paket çikolata (sütlü veya bitter)
iri iri parçalanmış çikolata (80gr)
2 orta boy elma(rendelenip,şeker ve tarçınla pişirilmiş)
yarım çay bardağı ceviz
1 çay bardağı kuru üzüm
Kuru kayısı,kuru incir (şart değil,evde varsa)
süt (hamuru yumuşatacak kadar)
kakao(kek kakaolu ise 2 kaşık ,sade ise 3-4 kaşık)
pudra şekeri ( damak tadınıza göre)
portakal kabuğu rendesi
hindistan cevizi (bolca)

HAZIRLANIŞI ;

Çikolataları benmari usulü eritin.Elma,şeker tarçın karışımını suyunu çekene kadar pişirin.Üzerine bir avuç kadar iri iri parçalanmış ceviz ekleyin.Soğumaya bırakın.
Kuru üzüm,kayısı ve incirleri yumuşayıncaya kadar sıcak suda bekletin.Hindistan cevizi ve süt hariç bütün malzemeleri çukur bir kap içerisinde yoğurmaya başlayın.Karışıma azar azar süt ekleyin.Yuvarlanacak kıvama gelince dolaba kaldırıp eritilmiş çikolataların biraz sertleşmesini bekleyin.Sertleşen hamuru fındıktan biraz iri parçalar halinde yuvarlayıp hindistan cevizine bulayın.Dilediğiniz şekilde servis yapabilirsiniz.
Dolapta bekletilmesi gereken bonbonların uzun zaman bozulmadan kalabilmesi en güzel tarafı.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri