Malzemeler ;
1 bayat ekmek
Şerbeti için :
2 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
Muhallebisi için :
2 çay bardağı un
yarım margarin
1 kilo süt
1,5 subardağı şeker
1 vanilya
Yapılışı ;
Dilimlenmiş bayat ekmekleri fırın tepsisine dizin ve ısıtılmış fırına verin..altları üstleri kızarıncaya kadar bekletin ve sonra fırından çıkartıp borcama dizin.şerbet için verilen malzemeleri bir tencerede karıştırıp kaynatın dakikalarca kaynatmaya gerek yok bir kere kaynasın yeterli.hazır olan şerbeti tepsiye dizilen kızarmış ekmeklerin üzerine gezdirin .iyice çeksin ekmekler şerbeti. başka bir tencerede muhallebi için, yarım margarini eritip üzerine 2 çay bardağı unu ekleyin ve unun kokusu gelinceye kadar kavurun.kavrulan unun üzerine yavaş yavaş ve karıştırarak(bu kısım çok önemli topak topak yapmamak lazım)süt ekleyin.sütü birden dökmeyin kesinlikle ama çok ağırda dökmeyin.daha sonra 1,5 bardak şekeri ve vanilyayı ekleyin.pişirmeye devam edin.kaynayıp kıvama gelince ocaktan alın(eğer topaklanma olduysa mikser,rondo,robot bu gibi mutfak aletleri ile bu topakları ortadan kaldırabilirsiniz) hazır kıvama gelen muhallebiyi şerbetle ıslatılmış ekmeklerin üzerine dökün ve soğumaya bırakın..istediğiniz şekilde üzerine süsleme yapabilirsiniz.hindistan cevizi, kakao, fındık,fıstık,çikolata sosu,meyve eminim hepsi bu tatlıya çok yakışacaktır.. soğuduktan sonra zevkle ve bayat ekmekleri israf etmemenin gururu ile servis yapabilirsiniz. afiyet olsun
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder