Zerde Tarifi
ZERDE
Malzemeler ;
2 kahve fincanı pirinç
10 su bardağı su
2.5 su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı yaprak safran
1/4 kahve fincanı gül suyu
1 kahve fincanı kuş üzümü
1 kahve fincanı çam fıstığı
Kıvamı tutturmak için ;
3 çorba kaşığı nişasta, yarım bardak suda ezilir
Yapılışı ;
Pirinci iyice yıkayarak süzünüz.Safranının üzerine sıcak su dökerek bekleyin ve renginin çıkmasını sağlayın. İnce tel süzgeçten süzerek suyunu alın.gülsuyunu ekleyin. Bunu aynı safrana bir kaç kez yapabilirsiniz. Çam fıstığı ve kuş üzümünü suya basarak 2 saat bekletiniz ve süzünüz.Pirinci 10 bardak suda 20 dakika haşlayınız.Şekeri ekleyerek 5 dakika daha kaynatınız.Safranlı gülsuyunu ekleyerek 5 dakika daha kaynatınız.Yarım bardak suda ezdiğiniz pirinç nişastasını yavaş yavaş dökerek kıvamını sağlayın ve 1 dakika daha kaynatınız. Ocağı kapattıkatn sonra kuş üzümlerini ve fıstığı içine koyunuz. Üzerin süslemek için bir kısmını ayırınız. Cam kaselere doldurunuz. Üzerini, çam fıstığı ve kuş üzümü ile süsleyiniz.
Etiketler:
Sütlü Tatlılar
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder