FRAMBUAZLI MUHALLEBİ

Muhallebi için malzemeler ;

3 Su Bardağı Süt
1 Çay Bardağı Un
2 Çay Bardağı Şeker
1 Adet Yumurta Sarısı
2 Tatlı Kaşığı Mısır Nişastası
1 Paket Vanilya
tabanına evde kalan kekiniz yada marketlerdeki baton kekler olabilir

Frambuazlı sos için:

1.5 su bard frambuaz
1 su bard su
4 yemek kaş şeker
2 yemek kaş. mısır nişastası


Yapılışı ;
1. muhallebiyi vanilya hariç ocakta sürekli karıstırarak pişiriyoruz.kaynayınca ocağı kapatıp vanilya ekleyip 5-6 dk mikserle çırpıyoruz.
2.evde eğer kekiniz varsa 5-6 dilimi rondodan geçirip 2 kaşık sütle yoğuruyoruz. (ben dankekin baton kekinini kullandım.) kare borcamın tabanına yoğurduğumuz keki yayıp elimizle bastırıyoruz.üzerine hazrladığımız muhallaebiyi döküyoruz.
3. frambuazları rondodan geçirip püre haline getiriyoruz. şekeri,suyu,mısır nişastasını da ekleyip ocakta sürekli karıstırarak pişiriyoruz. muhallebinin üstüne sıcakken döküyoruz.buzdolabında en az 3 saat bekletip servis yapın.arzuya göre kup bardaklarada doldurabilirsiniz şık bir sunum olur

NOT:frambuaz yerine,dondurulmuş vişne yada çilek kullanabilirsiniz
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri