Bursa Sarması Tarifi
Bursa Sarması
Malzemeler ;
1 Paket kakaolu petibör
1 Kilo süt
2 Yemek kaşığı un
2 Yemek kaşığı nişasta
1 Su bardağı toz şeker
Vanilya
1 Çay bardağı toz ceviz
1 Adet limon kabuğu rendesi
Şantisi için ;
1 Paket toz şanti
1 Su bardağı soğuk süt
Çikolata sos için:
1 Su bardağı su
2 Çorba kaşığı kakao
1 Çay bardağı toz şeker
2 Çorba kaşığı sıvıyağ
Yapılışı ;
Bir tencereye soğuk sütü, unu, nişastayı,vanilyayı, toz şekeri koyup çırpma teliylekarıştırıp ocağa alıyoruz. Sürekli karıştırarakmuhallebiyi pişiriyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.Ilıkken mikser ile 5 dakika kadar çırpıyoruz.Robotta bisküvileri parçalayıp toz halinegetirip bir fırın tepsisinin her tarafına eşitşekilde yayıyoruz. Muhallebiyi dökmeden sonkez çırpıyoruz. Bisküvilerin üzerine yavaşçadöküp buzdolabına kaldırıyoruz. Soğuduktan sonra üzerine süt ile toz şantiyiköpürtüp üzerine döküp yayıyoruz. Onunda üzerine limon kabuğunu tozcevizle karıştırıp serpiyoruz. Buzdolabına koyup biraz daha bekletiyoruz.Daha sonra dolaptan alıp dört parmak eninde kesip bir ucundan başlayıp rulo yapıyoruz. Sonra kesip servis tabağına alıyoruz. Bir tencereye suyu,kakaoyu, toz şekeri koyup çırpma teliyle karıştırarak kaynatıyoruz. Pişince soğumaya bırakıyoruz. Soğuyunca içine sıvıyağ koyup karıştırıyoruz. Tatlımızın üzerine birer kaşık döküp servis ediyoruz.
NOT:çikolata sosunu hazırlamak zor gelirse, toz halinde satılan çikolata sosunuda hazırlayıp üzerine dökebilirsiniz
Etiketler:
Sütlü Tatlılar
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder