Baklavalı Kadayıf Sarması Tarifi
BAKLAVALI KADAYIF SARMASI
Malzemeler ;• 1 paket baklavalik yufka
• 500 gr kadayif
• 1 su bardağı ceviz
• 225 gram tereyagi
Şerbeti ;
• 3 bardak seker
• 3 bardak su
• çeyrek limon suyu
Yapılışı ;
Baklavalik yufkayi aliyoruz,tezgaha açıp erittigimiz tereyagini firca yardimiyla suruyoruz. yufkanın heryerine kadayifi gezdirip birazda ceviz serpistiriyoruz. Sıkıca sarip 2 cm kalinliginda dilimleyip tepsimize dik olarak döşüyoruz.yufkaları bu şekilde tek tek aynı işlemden geçiriyoruz. Kalan tereyagini tepsinin uzerine gezdirip pembelesene kadar isitilmis firinda pisiriyoruz.
NOT:serbetini kaynatip iliyinca , soguk baklavamizin uzerine dokuyoruz. bu şekilde dağılamısını önlemiş oluyoruz
Etiketler:
Şerbetli Tatlılar
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder