Baklavalı Kadayıf Sarması Tarifi


BAKLAVALI KADAYIF SARMASI

Malzemeler ;• 1 paket baklavalik yufka
• 500 gr kadayif
• 1 su bardağı ceviz
• 225 gram tereyagi

Şerbeti ;

• 3 bardak seker
• 3 bardak su
• çeyrek limon suyu

Yapılışı ;

Baklavalik yufkayi aliyoruz,tezgaha açıp erittigimiz tereyagini firca yardimiyla suruyoruz. yufkanın heryerine kadayifi gezdirip birazda ceviz serpistiriyoruz. Sıkıca sarip 2 cm kalinliginda dilimleyip tepsimize dik olarak döşüyoruz.yufkaları bu şekilde tek tek aynı işlemden geçiriyoruz. Kalan tereyagini tepsinin uzerine gezdirip pembelesene kadar isitilmis firinda pisiriyoruz.

NOT:serbetini kaynatip iliyinca , soguk baklavamizin uzerine dokuyoruz. bu şekilde dağılamısını önlemiş oluyoruz

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri