Kalburabastı Tarifi
KALBURABASTI
Malzemeler ;
yarım paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı karbonat
3 bardak kadar un
İç malzemesi :
1 çay bardağı ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın
Şerbeti için :
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
çeyrek limonun suyu
Yapılışı ;
Malzemelerin hepsini karıştırıp iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Rendenin üzerinde elinizle genişletin, İçine ceviz tarçın karışımını koyun ve poğaça şeklinde kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin, hazırlanıp soğutulmuş şurubu sıcak kalbura bastının üzerine dökün.Afiyet olsun.
Etiketler:
Şerbetli Tatlılar
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder