Pandispanya Tatlısı Tarifi
PANDİSPANYA TATLISI
Malzemeler ;
4 yumurta
4 fincan şeker
4 fincan un
1 paket vanilin
1paket kabarma tozu
Şerbeti için ;
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker (siz 2 bardak kullanın)
1/2 limondan daha az limon suyu (şekerlenmesin diye tarifte yok ben ekledim)
Üzeri için ;
1 paket krem şanti(1 su bardağı sütle üzerindeki tarife göre yapılacak)
ceviz
Hazırlanışı ;
Yumurtalar ve şeker derin bir kapta çırpılır.İçine un,kabartma tozu ve vanilin eklenir çırpmaya devam edilir.Hafif yağlanmış tepsiye dökülür önceden ısıtılmış 170'c fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirilir.Orta boy bir tencereye su ve şeker dökülür kaynamaya başlayınca içine biraz limon sıkılır bir taşım daha kısık ateşte pişirilir.Şerbette kekte ılıkkken şerbet kekin üzerine dökülür. Kremşanti ve cevizle süslenir
Etiketler:
Şerbetli Tatlılar
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder