Yoğurt Tatlısı Tarifi
YOĞURT TATLISI
Malzemeler ;
*10 Yemek Kaşığı Yoğurt
*10 Yemek Kaşığı Pudra Şekeri
*10 Yemek Kaşığı Un
*50 Gr.İrmik
*3 Adet Yumurta
*1 Tatlı Kaşığı Karbonat
*25 Gr.Margarin
Şurubu İçin ;
*4 Su Bardağı Şeker
*4 Su Un
*¼ Limon
*Tarifi
Tarifi ;
25-30 Cm çapında bir tepsiyi margarinle yağladıktan sonra içine 2 yemek kaşığı un koyup tepsiyi sallayarak unun tepsinin her yerine yapışmasını sağlayın.Tepsiyi ters yüz edip fazla unu silkeleyin.25 Gr.margarini bir kapta eritin.Üzerine üç yumurta kırıp unu,irmiği,yoğurdu,şekeri ve karbonatı da ekleyerek çırpma teliyle iyice çırpın.Yağladığınız tepsiye döküp önceden ısıtılmış fırında pişirin.Kabardığında içinin pişip pişmediğini anlamak için büyükçe bir kürdanı hamura batırıp çıkardığınız zaman kürdan temiz çıkmalı,hamur bulaşmışsa pişmemiş demektir.Başka bir tencere şurubu kaynatıp sıcak tutun.Tatlı piştiği zaman fırından çıkarıp sıcak şerbeti yavaş yavaş ilave edin.Tatlının her tarafı şurubu emdiği zaman soğutun.İyice soğuduktan sonra dilimleyip servis edin.
Etiketler:
Şerbetli Tatlılar
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder