Vişneli Çikolatalı Pasta Tarifi
VİŞNELİ ÇİKOLATALI PASTA
Malzemeler ;
125 gr margarin
Yarım su bardağı tozşeker
2 Adet yumurta
1 Su bardağından biraz fazla un
2 Çorba kaşığı kakao
1/3 Su bardağı süt
1 Çorba kaşığı vişne likörü
100 gr beyaz çikolata
100 gr bitter çikolata
2 Çorba kaşığı krema
2 Su bardağı vişne
Muhallebi için :
1 Su bardağı süt
1 Çorba kaşığı un
1 Çorba kaşığı buğday nişastası
2 Çorba kaşığı tozşeker
Hazırlanışı ;
■ Oda sıcaklığında yumuşamış margarin ve şekeri mikserde çırpın.
■ Krema kıvamına geldiğinde karıştırmaya devam edip, yumurtaları teker teker ekleyin.
■ Mikseri durdurun ve çırpma işlemine bir kaşıkla devam edin.
■ Un ve kakaoyu yavaş yavaş malzemeye karıştırın.
■ Son olarak likör ve sütü ekleyin.
■ 20 Santim çapında bir kek kalıbını yağlayın ve hamuru kalıba boşaltın.
■ Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30-40 dakika pişirin.
■ Kürdanla pişip pişmediğini kontrol ettikten sonra fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
■ Muhallebiyi hazırlayın.
■ Bunun için süt, un, buğday nişastası ve şekeri ateşe koyun.
■ Kısık ateşte karıştırın.
■ Muhallebi koyulaşınca ocağı kapatın.
■ Arasıra karıştırarak soğutun.
■ Keki soğuttuktan sonra enine ikiye bölün.
■ Muhallebiyi arasına sürün.
■ Vişneleri 5-6 tanesini süslemek için ayırın.
■ Kalanını muhallebinin üzerine sıralayın.
■ Diğer keki üzerine kapatın.
■ Beyaz çikolatayı ve bitter çikolatayı ayrı kaplara koyun.
■ Bu kapları da içi su doku tencerelere oturtun.
■ Her iki kaba da 1 çorba kaşığı krema ekleyin.
■ Çikolatalar eridikten sonra kekin üzerine dökün.
■ Vişnelerle süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.
Etiketler:
Pastalar
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder