İncirli Tatlı Tarifi




İNCİRLİ TATLI

Kek :

* 6 adet kuru incir, suda ıslatılmış, ufak doğranmış
* 1 su bardağı ceviz içi
* 1 su bardağı toz şeker
* 1 su bardağı un
* 4 yumurta
* 1 paket (1 tatlı kaşığı) kabartma tozu
* 1 paket (1 tatlı kaşığı) vanilya

Şerbeti :

* 1,5 su bardağı su
* 1 yemek kaşığı nescafe
* yarım su bardağı toz şeker

Muhallebi :

* 2 yemek kaşığı nişasta
* 3 yemek kaşığı un
* 1 lt. süt
* yarım su bardağı toz şeker
* piştikten sonra 1 poşet toz krem şanti


Yapılışı ;
1. Kek için yumurta ve şekeri çırpın. Cevizi, unu, k.tozu, vanilyayı ekleyip karıştırın. En son inciri ekleyip dikdörtgen borcama dökün(borcamı yağlayın) ve 160 C'de pişirin (incirden dolayı düşük ısıda pişmesi gerekiyor)
2. Pişerken krem şanti haricindeki malzemelerle muhallebiyi yapın.Piştikten 5 dakika sonra 1 poşet krem şantiyi ekleyip mikserle çırpın.
3. Kek piştikten sonra 3 - 4 dakika havalandırın.
4. Şerbet malzemelerini karıştırıp (pişirmeden) kekin üzerine dökün. 5 dakika sonra muhallebiyi üzerine yayın, buzdolabında 2-3 saat bekletin.Afiyet Olsun...

NOT:resimde kare borcam var ama dikdörtgen borcamda yapmanızı öneririm.kare borcam çok kalın oluyor
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri