Marshmallowlu Pasta Tarifi
MARSHMALLOWLU PASTA
Pandispanya için malzemeler (26 cm kalıp için)
* 4 yumurta
* 3 türk kahvesi fincanı şeker
* 1,5 fincan mısır nişastası
* 1,5 fincan normal un
* 1 paket kabartmatozu
* 25 gr. kakao
Marshmallow için ;
* 2 yumurtanın beyazı
* 1 su bardağı şeker
* 1 poşet krem şanti
* yarım su bardağı süt
* 1 yemek kaşığı toz jelatin
* yarım su bardağı sıcak su
Üzeri için ;
* 150 gr sütlü çikolata
* 2 yemek kaşığı çiğ krema
Yapılışı ;
* kek için önce derin bir kapta yumurtanın beyazları ve şeker çırpılır.krema kıvamına gelince sırasıyla sarılar, un, kabartmatozu ve kakao eklenir.
* zeminine yağlı kağıt gerilmiş 26 cmlik kelepçeli kalıba dökülen hamurun üzeri kaşık yardımıyla düzeltilir ve 160 c de ısıtılmış fırında pişirilir.
* pişen ve tamamen soğuyan kek, pasta testeresi veya bir bıçak yardımıyla tam ortasından bölünür.(arzuya göre şekerli ve kahveli sütle ıslatılabilir)
* marshmallow için önce sıcak suyun içinde jelatin eritilir ve ılıklaşması beklenir.(jelatin üzerinde durulması gereken hassas bir konu.ülkemizde helal olan jelatin pakistan ve malezyadan ithal ediliyor eğer bulamıyorsanız ve imkanınız varsa arap ülkelerinden almanızı tavsiye ederim.)
* derin bir kapta yumurta akları ve şeker krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır.
* başka bir kapta yarım su bardağı sütle krem şanti hazırlanır ve yumurta aklarıyla jelatin eklenerek yüksek devirde çırpılır.(çok bekletmeden keklerin arasına sürünüz ki jelatin sebebiyle çabuk donabiliyor)
* kestiğimiz kekin üst kısmı, ters biçimde kelepçeli kalıbın zeminine yerleştirilir üzerine marshmallow dökülür ve yarım saat kadar buzdolabında soğumaya bırakılır.
* soğuyan ve sertleşen marshmallowun üzerine diğer kek koyularak tekrar buzdolabında yaklaşık 1 saat bekletilir.
* üzerine benmari usulu eritilen ve çiğ kremayla karıştırılan çikolata sürülür.çikolata donunca soğuk servis yapılır.
Etiketler:
Pastalar
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder