Ramazanın Gülü Güllaç Tarifi


RAMAZANIN GÜLÜ GÜLLAÇ

Malzemeler ;
1 paket güllaç (hepsini kullanmak zorunda değilsiniz)
1 paket vanilya
2 lt süt
2 su bardağı tozşeker
1 kaşık gülsuyu
dövülmüş ceviz içi veya antep fıstığı
nar taneleri,dondurulmuş kiraz-vişne ya da taze kivi

Yapılışı ;
Süt ve şeker 2-3 taşım kaynatılır,ocaktan indirince vanilya ve gülsuyu ilave edilir ve 5-7 dk.bekletilir.Kare veya dikdörtgen bir borcama güllaç bir kat döşenir,üstüne kaynamış süt gezdirilir,bu işleme 5 kat olana kadar devam edilir,sonra ceviz veya fıstık serpilir,yine bir kat süt,bir kat güllaç olarak 5 kat daha yapılır,işlem bitince nar,kiraz,vişne ya da kiviyle (arzuya göre kaymak da konabilir)süslenerek buzdolabinda en az 3 saat bekletilir ve afiyetle yenir.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri