Bursa Helvası Tarifi


BURSA HELVASI

Malzemeler ;
250 gr margarin
1 lt süt
2 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 pk vanilya

Yapılışı ;
margarinle un kavrulur ve vanilya eklenir.Diğer tarafta süt ve şeker kaynatılır.Her ikiside sıcakken biraraya getirerek boza kıvamına gelene kadar karıştırılır.Ocaktan alınarak fırın tepsisine dökülür ve 200 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirilir ve sıcak olarak servis yapılır. bir Bursalı olarak Bursamızın meşhur helvasının tarifini sizlerle paylaşmak istedim.afiyet olsun
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri