Ayva Tatlısı Tarifi


AYVA TATLISI

Malzemeler ;
- 4 tane ayva
- 16 çorba kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı su
- 1 tane elma
- 5-6 tane karanfil
- ayva çekirdekleri
- 1 tane çubuk tarçın(olmasa da olur)

Üzeri için ;

kaymak ya da krem şanti(ben kaymak tadında krem şanti kullandım)


Yapılışı ;
Ayvalar yıkanır, kabukları soyulur,ortadan ikiye bölünür,orta kısmı temizlenir.ayve çekirdeklerini bi kenara ayırın.ayvalar geniş bir tencereye yanyana dizilir.her parçanın üzerine 2 şer çorba kaşığı toz şeker konur.tencereye 1 çay bardağı su, ayva çekirdekleri, karanfil, çubuk tarçın ilave edilir.tencerenin kapağı kapatılır,kısık ateşte ayvalar yumuşayana kadar pişirilir.(en az 1,5 saat).piştikten sonra ayvalar geniş bir kaba alınır.1 tane elmanın kabukları soyulur,rendelenir.ayvaların piştiği tencerenin dibinde kalan şerbetin içine elma rendesi konur.kapak kapatılarak 15-20 dakika pişirilir.pişen elmalar ayva tatlısının orta kısmına konur.soğuduktan sonra üzerine kaymak ya da krem şanti konarak servis yapılır.Afiyet olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri