Krem Şokola Tarifi
KREM ŞOKOLA
Malzemeler : (6-7 kase için)
- 5 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 Türk kahvesi fincanı su
- 4 dolu çorba kaşığı nişasta (ben mısır nişastası kullandım)
- 2,5 çorba kaşığı kakao
- 3-4 kare parça bitter çikolata ya da madlen
Üst süslemesi;
- Damla çikolata
- muz dilimleri
- ince çekilmiş fındık
- hindistan cevizi
Benim bu tatlının üstü için en favori süslemem daima fındık..Bolca, ince çekilmiş ve kavrulmuş fındık.
Yapılışı :
1. Sütü şekerle birlikte tencereye alın, şeker eriyinceye kadar arada karıştırarak ısıtın.
2. Bir kase içine suyu koyun, nişastayı ekleyin ve eriyinceye kadar ezerek karıştırın. Daha sonra tenceredeki süte ekleyin.
3. Kakaoyu da tencereye ekleyin ve koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin
4. Kaynamasına yakın çikolatalarınızı ekleyin, eriyinceye kadar karıştırın. Kaynayınca ocağı kapatın.
5.Tatlınızı güzel cam kaselerinize paylaştırın, biraz soğuduktan sonrabuzdolabına kaldırın. Servis yaparken dilediğiniz şekilde süsleyin.
Etiketler:
Sütlü Tatlılar
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder