Ağlayan Pasta Tarifi


AĞLAYAN PASTA

Keki için malzemeler :

4 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un

Muhallebisi için malzemeler :

1 paket sade kremşanti
1,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı süt
1 kahve fincanı un

Çikolata sosu için malzemeler :

2 çay bardağı süt
yarım çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı kakao
200 gr çikolata

Yapılışı ;
4 yumurta ve toz şeker iyice çırpılır. İçine kakao, süt ve sıvı yağ eklenir. Sonra da vanilya kabartma tozu ve un eklenerek iyice karıştırılır. Dikdörtgen şeklinde bir borcama dökülüp 170 c sıcak fırında 30-40 dk pişirilir. Kek ılındıktan sonra üzerine 2,5 su bardağı süt dökülerek yumuşatılır. Muhallebisi için süt, şeker ve un muhallebi kıvamına gelene kadar devamlı karıştırılarak pişirilir. Ilınınca 50 gr margarin katıldıktan sonra ara ara karıştırılarak soğutulur. Buzdolabında en az 3-4 saat bekletildikten sonra soğuk kremşantiyle iyice çırpılır. Daha sonra bu karışım kekin üzerine dökülür. Sonra çikolata sosu için süt, şeker, nişaşta ve iyice karıştırılarak pişirilir. Üzerine çikolatalar küçük küçük kırılarak ilave edilir. Tüm malzeme iyice karıştırarak çikolataların erimesi sağlanır. Piştikten sonra buzdolabında 3-4 saat soğumaya bırakılır. Pasta kare kare kesildikten sonra hazırlanan çikolata sosu üzerine dökülür.Afiyet Olsun!..
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri