Çikolatalı Armutlu Kek Tarifi


ÇİKOLATALI ARMUTLU KEK

Malzemeler ;
175 gr tereyağ ya da margarin (Oda sıcaklığında )
1 su bardağı şeker
3 adet yumurta
1 tam bardak + çeyrek su bardağı un
1,5 çay kaşığı kabartma tozu
2 çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı süt
1-2 tane armut
80 gr bitter çikolata


Yapıılışı ;
Tereyağ ve şekeri iyice ezelim, yumurtaları teker teker yedirerek ekleyelim.Sütü, kakaoyu ilave edelim,karıştıralım.Unumuzu ve kabartma tozumuzu eleyerek harcımıza katalım,karıştıralım.Pürüzsüz bir hamur elde edelim.Sıvıyağ ile yağlanmış kalıbımıza harcımızı dökelim.Armutlarımızı ince dilimler halinde keselim.Kalıbımızdaki harcımızın üzerine sırt sırta dizelim.180 derecede pişirelim.Kürdan yardımıyla pişip pişmediğini kontrol edelim.Piştikten sonra fırından çıkar çıkmaz kalıbımızın altına ıslak bir bez koyalım.Soğuduktan sonra servis tabağımıza alalım.Çikolatamızı ister benmari usulü eritip kekimizin üzerine dökelim veye küçük bir kutu krema alalım.Kremanın yarısından fazlasını küçük bir tavada ısıtalım.( Sakın kremayı kaynatmayın,kesilir.)Isınan kremanın içerisine çikolataları parçalayarak ekleyelim.Eriyince kekimizin üzerine dökelim.Ben çikolatamı kremada eriterek yaptım.Böyle çikolata daha akıcı oluyor.Afiyet olsun

NOT1: Un oranındanda anlaşılacağı üzere orta boy kek kalıbı kullanın.
NOT2: Krema bütün marketlerde satılıyor.küçük süt paketlerinde bulunmaktadır.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri