Özel Havuç Tatlısı Tarifi
ÖZEL HAVUÇ TATLISI
Malzemeler ;
6 adet büyükboy havuç
3 su bardağı şeker
2 su bardağınadan çok az eksik un
1 litre süt
1 paket kakaolu petibör bisküvi
Çekilmiş ceviz yada fındık
Bir tutam tarçın
1,5 yemek kaşığı tereyağ
Yapılışı ;
Havuçları rendeleyip yaygan bir tencerede 1,5 bardak şekerle birlikte kendi suyunu çekene kadar pişirelim. Daha sonra bir kenarda soğumaya bırakalım. Dikdörtgen bir borcama bisküvileri dizelim. Soğuyan havucun içine çekilmiş ceviz ve tarcını ekleyerek karıştıralım. Sonra bisküvilerin üzerine döküp düzgünleştirelim.
Derin bir tencerede un ve 1,5 bardak şekeri karıştıralım. Sütü yavaş yavaş ilave edin ve devamlı karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvamından birazcık daha koyu olana dek pişirin. Daha sonra derin bir kaba koyun ve içerisine tereyağını ekleyerek mikserle iyice çırpın. Daha sonra havuçların üzerine dökün. Üzerine tarçın serperek buzdolabına koyarak 2 saat kadar soğutun.
AFİYET OLSUN
Etiketler:
Sütlü Tatlılar
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder