Bülbül Yuvası Tarifi


BÜLBÜL YUVASI

Malzemeler ;

Yarım paket margarin
1 çay bard. süt
1 çay bard. sıvı yağ
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı sirke
Yarım çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı yoğurt
Aldığı kadar un


Hazırlanışı ;

Malzemelerin hepsini karıştırarak yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde yumaklar oluşturun ve bunları çay tabağı büyüklüğünde açın. Aralarına nişasta koyarak on tanesini üst üste dizin ve hepsini birlikte yaklaşık 30-35 cm çapında açın. Her katı tek tek ince bir oklavaya son 2 cm’i sarkacak şekilde sarın. İki ucundan ortaya doğru çekerek hamuru büzün. Daha sonra oklavayı çıkarın ve hamurun her iki ucunu birleştirerek daire yapın. Oklavaya sarmadığımız iki cm lik kısım birleştirdiğimiz hamurun taban kısmını oluşturacak şekilde tepsiye koyun. Üzerine erittiğiniz margarinden ya da tereyağından sürerek fırında kızartın (Bu margarin hamurun içine koyduğumuz margarinden ayrı).
Şerbeti için 4 su bardağı su ile 4 su bardağı şekeri karıştırın ve kaynatın.
Hamur soğukken sıcak şerbeti üzerine dökün. Servis yapmadan önce tatlılarımızın ortasını ceviz ya da fıstıkla doldurun. Afiyet olsun..
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri